Så skyddar du ditt barn för solens strålar

Så skyddar du ditt barn för solens strålar

Hudcancer är den vanligaste cancerformen får dina barn kraftiga solbrännor när under sin barndom eller tonåren ökar det avsevärt chanserna att senare i livet utveckla melanom, den allvarligaste formen av hudcancer. 

Det är därför det är viktigt för föräldrar att göra allt de kan för att skydda sina spädbarn från solens skadliga UV-strålar och lära sina barn hälsosamma solvårdsvanor genom att börja i tidig ålder.

För att hålla ditt barn säkert utomhus rekommenderar hudläkare följande tips:

Håll ditt barn i skuggan. Skugga är det bästa sättet att skydda ditt barn från solen, särskilt om han eller hon är yngre än sex månader. Håll ditt barn i skuggan så mycket som möjligt, och om du inte kan hitta skugga, skapa din egen med hjälp av ett paraply, baldakin eller huvan på en barnvagn.

Klä ditt barn i solskyddande kläder, som en lätt, långärmad skjorta och byxor. Se dessutom till att ditt barn alltid bär en bredbrättad hatt och solglasögon med UV-skydd.

Minimera användningen av solskyddsmedel på barn yngre än sex månader. Men om skugga och lämpliga kläder inte är tillgängliga, kan föräldrar och vårdare applicera en minimal mängd bredspektrum, vattenbeständigt solskyddsmedel med en SPF på minst 30 på sina barns hud. Solskyddsmedel som innehåller titandioxid eller zinkoxid är mindre benägna att irritera en babyns känsliga hud. Kom ihåg att applicera ditt barns solkräm igen varannan timme eller direkt efter simning eller svettning, eftersom det inte finns något som heter “vattentät” solskydd.

Var säker på varma dagar. Förutom solskydd, var säker på varma dagar genom att se till att ditt barn inte blir överhettat och dricker mycket vätska. Om ditt barn är kinkigt, gråter överdrivet eller har rodnad på exponerad hud, ta honom eller henne inomhus omedelbart.

Skydda alltid dig själv och din familj från solen be en certifierad hudläkare om du har några frågor om hur du tar hand om ditt barns hud. Apohem har solskydd för hela familjen.

Lägg till din kommentar