Är det värt att flytta till hus när man har familj?

Är det värt att flytta till hus när man har familj?

Vissa familjer är fler och andra färre och boendeytan man behöver kan verkligen skilja sig åt. Men ibland kan det bli aktuellt att flytta till ett större boende för familjen och bor man i lägenhet speciellt i en storstad som Stockholm blir det oftare billigare att flytta ut till en förort till ett radhus eller mindre villa. Har man en växande familj är mycket utgifter och boendekostnaderna äter ofta upp stor del av budgeten. 

Det går ofta bo länge litet men ju äldre barnen blir desto svårare kan det bli att ignorera det uppenbara, bristen på utrymme. Mer utrymme kan faktiskt vara bättre för allas välbefinnande. Om din familj har skjutit upp med att tänka på frågan om att flytta till större så är här är några indikationer på att det kan vara dags att ta steget till ett större hem.

  • Boendet börjar kosta lika mycket som ett större hus.
  • Det finns bara så mycket utrymme att förvara en familjs tillhörigheter i ett överfullt hem. Ofta är lösningen många av oss vänder sig till i en sådan situation att hyra ett förråd. Och sedan, innan du vet ordet av, mellan kostnaden för förrådet och dina boendekostnader, kan din familj förmodligen bara betala för ett större hem.
  • Dina hobbys får inte plats i ditt hem.

När du har så många saker att du behöver hyra ytterligare utrymme kan det vara dags att flytta in i ett större hus. Dina hobbyer passar inte längre ditt utrymme, även om detta kan vara något längre ner på prioriteringslistan när man överväger familjens budget, så kan det vara dags för ett lite större hem om familjens hobbyer inte längre kan rymmas i ditt nuvarande utrymme. Finns det någon snickare i familjen som behöver mer plats kanske? Eller en konst- och hantverk entusiast? Oavsett hobby kan ett trångt hem begränsa jakten på sådana passioner för dig och dina barn. Om du har ett större hem, helst med en källare, kan du fokusera på hobbyer som hemmabryggning, snickeri och till och måla tavlor med mera. 

Mindre hem har inte mycket plats att förvara saker på. Känner du sugen på att flytta till hus med din familj kan vi rekommendera använda sig av en hitta flyttfirma i Stockholm för att få mer tid över till annat och ha mer fokus på barnen.

Ta inte första bästa hus, innan ni köper ett hus behöver ni fundera på om ni vill ha ett vanligt hus eller bygga ett eget nybyggt hus med en husleverantör. Många gånger kan det bli dyrare att köpa ett äldre hus då det kan behöva rustas upp och många gånger är det uppvärmningen som kostar. I dagsläget är boendekalkylen avgörande om du vill bo stort och billigt med din familj. Ska ni bygga nytt hus behöver ni tänka på om ni ska ha nyckelfärdigt eller platsbyggt, personligen skulle jag säga att nyckelfärdigt är praktiskt då inget väder och vind påverkar bygget och huset levereras i moduler. 

Slutligen, välj gärna helt ett bostadsområde där barnen kan finna vänner i området så att dom kan ta sig till vännerna utan att du ständigt behöver finnas där som skjutsare.

 

Lägg till din kommentar