Bra tips för er som funderar på att anlita en flyttfirma

Bra tips för er som funderar på att anlita en flyttfirma

På senare år har många nya flyttfirmor dykt upp på marknaden. Det är en relativt enkel tjänst att sätta sig in i och kräver inte samma typ av investeringar som IT-företag eller industriföretag kan kräva. Dessa företag erbjuder ofta andra tjänster som till exempel uppackning och flyttstädning. Har du dessutom småbarn och familj kan det bli svårt att få till livspusslet som en flytt innebär. 

Därför är flytthjälp bra

Det finns ett antal anledningar till varför flytthjälp är fördelaktigt. Du kanske själv har övervägt att anlita en flyttfirma?  Att flytta kan vara jobbigt och många tar hjälp antingen för att det är bekvämt eller för att man helt enkelt måste. Det kan röra sig om allt från att man inte har fysisk styrka eller mental kapacitet till att man lever ett stressigt karriärs- eller familjeliv. Väldigt många som genomför stora flyttar väljer att ta hjälp av en flyttfirma. 

Det kan finnas ekonomiska aspekter. Är man högavlönad, kanske det helt enkelt är mer lönsamt att använda de timmarna till något annat. Det finns också ett RUT-avdrag som man kan nyttja. Då kan du spara en hel del pengar. 

Anlitar man en seriös flyttfirma som är ordentlig och försiktig,  kan det dessutom vara tryggare än om du gör det på egen hand. De kan ha mer erfarenhet, vara starkare eller mer stabila när de flyttar tunga eller känsliga saker uppför trappor eller trånga passager. De som arbetar hos flyttfirmor kan vara särskilt utvalda för att de är just lämpliga för den typen av arbetsuppgifter. Det kan betyda att de är starka men också uthålliga. Det kan också finnas krav på att man inte förekommer i belastningsregistret eller att man har servicekänsla. Men även efter de blivit anställda kan de vara särskilt utbildade för hur de ska bära och hantera saker. Det kan också röra sig om mindre företag som själva skaffat sig erfarenhet och gör detta enligt konstens alla regler för att de haft ambitioner.

Det finns som sagt många anledningar till varför flytthjälp är en betydligt bättre tjänst än man först kanske föreställer sig. Du som är rädd om kroppen, som inte vill slita ut dig eller skada dig. Ja, då ska du överväga flytthjälp. Är man otränad eller saknar kunskap är det lätt hänt att man drar på sig skador av olika slag. Det kan vara allt från att sträcka sig till, att få allvarliga skärskador om man tappar något.

Var kan man vända sig för att få flytthjälp?

Det är viktigt att välja en flyttfirma som är seriös och som man inte känner sig otrygg med. Men hur hittar man en bra flyttfirma? Det finns ju så många alternativ att välja mellan. Vi kan rekommendera att man anlitar flytthjälp hos grabbarnaflytt.se. 

Det är ett företag som har flera års erfarenhet inom branschen. De startade redan år 2015 som studenter, där de hjälpte vänner och familj när de skulle flytta. Det var en fin sammanhållning där man umgicks och hjälpte till med tunga lyft. Det var trevligt även om hissen inte fungerade när man skulle ta sig till höga vindsvåningar. Deras engagemang bidrog till att fler ville ha hjälp och det .

Lägg till din kommentar