Mindre tomt men drömmer ändå om att ha en pool?

Mindre tomt men drömmer ändå om att ha en pool?

Oroa dig inte, det är fullt möjligt att bygga en pool även på en begränsad yta. När jag växte upp hade jag en dröm om att ha pool på tomten och min pappa sade att vår tomt var för liten, sedan sade han att det krävdes för mycket jobb med en pool. Det var något som jag direkt förstod var dåliga ursäkter, han drog inte kortet med att det var dyrt att skaffa pool. Men det är inte så dyrt att bygga pool och få njuta av en pool överväger.

Här är några tips och idéer för att förverkliga din pool-dröm på en mindre tomt:

  1. Välj rätt pooltyp: Innan du börjar bygga din pool, överväg olika pooltyper som passar bäst för din tomtstorlek. En smal och längre pool eller en rund pool kan vara mer platsbesparande jämfört med en traditionell rektangulär pool.
  2. Smarta poolfunktioner: Integrera smarta funktioner i din pool för att maximera utrymmet. Till exempel kan du installera en rörlig botten som kan justeras i höjd, vilket ger dig möjlighet att ha en grundare pool när den inte används och en djupare pool när du vill simma.
  3. Poolens placering: Noggrann planering av poolens placering är avgörande på en mindre tomt. Försök att placera poolen på ett sätt som utnyttjar alla tillgängliga utrymmen och skapar en harmonisk integration med resten av trädgården.
  4. Multifunktionella områden: Utforma poolområdet så att det kan användas för olika ändamål. Till exempel kan du ha en del av poolen som fungerar som en avslappningszon med sittplatser och solstolar, vilket gör att utrymmet kan användas både för simning och avkoppling.
  5. Landskapsdesign: En väl genomtänkt landskapsdesign kan göra underverk på en mindre tomt. Använd grönska, stenläggningar och andra dekorativa element för att skapa en vacker och funktionell poolomgivning.
  6. Poolens form: Utmana den traditionella rektangulära formen och överväg andra former som kan passa bättre på din tomt. En rund, oval eller åttformad pool kan vara mer anpassningsbar till mindre utrymmen.
  7. Utnyttja höjder: Om din tomt har variationer i höjd, utnyttja dessa för att skapa intressanta nivåskillnader i poolområdet. Trappor, terrasser och upphöjda plattformar kan skapa visuellt intressanta och funktionella utrymmen.

Rund pool

Den charmiga och funktionella rundpoolen är ett utmärkt val för trädgårdsägare som önskar mångsidighet i olika storlekar. Denna poolmodell erbjuder en variationsrik palett av dimensioner för att passa olika utrymmesbehov.

För den trädgård som kanske inte är så stor finns det möjligheten att välja en rund pool med en minimal diameter på endast 3 meter. Detta gör det möjligt att njuta av en pool även på den mest begränsade ytan. Trots sin kompakta storlek kompromissar inte den lilla rundpoolen med baddjupet. Med en stomhöjd på 1,5 meter får du ett generöst baddjup, vilket gör det till ett idealiskt val för de flesta simmare.

För de som har mer utrymme att arbeta med erbjuder rundpoolen en mångfald av dimensioner. Du kan välja en större variant med en maxdiameter på imponerande 10 meter. Detta gör att du kan anpassa poolens storlek efter din trädgårdsstorlek och simbehov.

Den gemensamma nämnaren för både små och stora rundpooler är den generösa stomhöjden på 1,5 meter. Denna standardhöjd gör att poolen passar de flesta användare och ger en känsla av rymd och komfort.

Oavsett om du drömmer om en liten, intim rundpool i din mysiga trädgård eller en imponerande, större variant för att rymma många simmare, är rundpoolen definitivt ett säkert val. Dess flexibilitet i storlekar gör den till ett allsidigt alternativ för alla trädgårdar. Så, oavsett om det är en liten pärla eller en större oas du är ute efter, kan du lita på att rundpoolen uppfyller dina förväntningar så finner du allt inom pooler hos Svenska Poolfabriken.

Att bygga en pool på en mindre tomt kräver noga planering och kreativitet. Genom att välja rätt pooltyp, optimera utrymmet och skapa en genomtänkt design kan du njuta av en härlig poolupplevelse även på en begränsad yta. Lycka till med ditt poolprojekt!

Lägg till din kommentar