Minimera bristerna på magen som gravid

Minimera bristerna på magen som gravid

Att drabbas av bristningar är vanligt, inte minst under din graviditet. Bristningar uppkommer när huden inte hänger med då magen växer. Det finns dock en hel del knep och tricks man kan ta till för att minimera bristerna på magen som gravid.

(inlägget innehåller reklamlänkar)

Bristningar som gravid 

Vissa drabbas av mycket bristningar medans andra av väldigt få. Det är väldigt individuellt från person till person och från graviditet till graviditet. Bristningar kan också styras av hormoner och dina gener. Men faktorer som återfuktning av kroppen påverkar också uppkomsten av bristningar.

Hade din biologiska mamma bristningar när hon bar dig? Har du möjlighet att prata med din biologiska mamma? Gör en liten familje research. 

Går det att motverka bristningar?

De flesta barnmorskor säger NEJ medans en dermatolog säger JA. Vi tror definitivt på att man själv kan motverka och förhindra bristningar. Varför inte försöka? En härlig och daglig massage med en gravidolja skadar ju inte på något sätt.

Tips på att motverka bristningar under graviditeten 

Lev så hälsosamt som du bara kan. Drick mycket vatten, motionera och se till att få i dig mycket vitaminer och mineralet. Att leva sunt under graviditeten minskar riskerna att drabbas av bristningar. 

 • Få i dig en balanserad kost
 • Komplettera med extra tillskott av Vitamin C, E, Zink och Kisel.
 • Ha alltid en vattenflaska nära till hands.
 • Motionera. Rör på dig i mins 30-40 minuter per dag.
 • Fukta huden minst en gång per dag med antingen en gravidolja eller en fuktgivande kräm.

Tänk på att en återfuktad hud alltid är mer elastisk än en torr hud. Investera i en bra gravidolja och snåla inte på den. Om du har en partner kan hen massera in oljan på dig vid sänggående. Se det som en härlig avslappnande stund.

Bästa gravid oljan 

Vi har samlat ihop en hel del recensioner och “bäst i test gravidolja” på nätet och satt ihop en guide till er. Lyko har de bästa gravidoljorna. Det finns många otroligt bra oljor ute på marknaden, men vissa har fått en lite bättre betyg än dem andra. Vi vill tipsa er om dessa: 

 1. Weleda Stretch Mark Massage oil 

  Denna olja är en ren och naturlig olja som mjukgör din hud både under och efter graviditeten. Den bör med fördel användas tidigt i graviditeten tills du slutat att amma (om du väljer att amma). Weleda Stretch Mark Massage oil innehåller mandelolja tillsammans med E-vitaminrik vetegroddsolja och extrakt av ekologisk arnika, som vid regelbunden massage minskar risken för bristningar. Hudens elasticitet förbättras och huden blir mjukare och smidigare.
 2. Estelle & Thild Biocare Baby Pregnacy Body Oil
  Den andra oljan vi vill tipsa om är Estelle & Thild Biocare Baby Pregnacy Body Oil. Denna fungerar på samma sätt som Weledas olja. Denna olja beskrivs som lyxig och vårdande gravidolja som förbättrar hudens elasticitet. Oljan är baserad på en blandning av ekologiska kallpressade oljor. Granatäpple, Mandelolja och Jojobaolja är rika på essentiella fettsyror och gör huden återfuktad och tålig för förändring. Fri från konserveringsmedel och parfymfri.
 3.  Maria Åkerberg Lovely Mother Body Oil 

Den sista och tredje gravid oljan vi vill rekommendera er gravida blivande mammor är denna från Maria Åkerberg. Lovely Mother Body Oil är en massageolja med eteriska oljor från Geranium, Mandarin, Patcholi och Citron som är bra under graviditeten. Masseras in på hela kroppen, men med fördel på  speciellt på mage, bröst och lår. Huvudingredienserna i Lovely Mother är Sheasmörolja, Solrosolja och kallpressad Jojobaolja. Oljorna har en unik sammansättning av fettsyror som binder fukt och ökar hudens skyddsbarriär.

Läs mer: Bra appar att ladda ner när man är gravid

Lägg till din kommentar