Skapa med pärlplattor

Skapa med pärlplattor

Något som är kul för både stora och små, det är att pyssla med pärlplattor och rörpärlor. Du som vill köpa bra pärlplattor, du kan göra det här. Det går ju att göra så mycket fina saker med hjälp av rörpärlor och en pärlplatta. Det kan vara enkla mönster så väl som mer avancerade. 

Med hjälp av pärlor och pärlplattor går det att göra saker som kylskåpsmagneter, nyckelringar, snurror och en massa mer. Du kan hitta pärlplattor i en massa olika former. De finns bland annat som cirkelformade, kvadratiska, stjärnformade, hjärtformade, i form av djur med mera. 

Gör fina kylskåpsmagneter 

Att göra magneter till kylskåpet är inte så svårt. Pärla fram det du vill ska som motiv. Stryk sedan baksidan på den, samt limma fast en enkel magnet. Sedan är det bara att sätta fast dem på kylskåpet. 

Roliga snurror

Du kan även skapa roliga snurror om du vill. Det du behöver ha då är en rund pärlplatta, rörpärlor samt en tandpetare med vass spets.  Lägg sedan det mönster du vill ha på den runda plattan. Det är lagom med åtta rader från mitten. Sedan tar du och lägger ett bakplåtspapper över och stryker med ett strykjärn så att pärlorna smälter samman. Inte för mycket i den mittersta pärlan bara. Där ska nämligen tandpetaren stickas in. Sedan är det bara att snurra!

Skapa nyckelringar av rörpärlor

En annan sak du kan göra med hjälp av pärlplatta och pärlor, det är nyckelringar. Det är då bara att göra en egen figur att göra, samt stryka den. Sedan fäster du en ring i den samt fäster denna ring vid din nyckel. Det går även att hänga den på din väska som en fin dekoration. 

Låt fantasin flöda

Genom att köpa hem en massa olika pärlplattor samt pärlor så är det bara att låta fantasin flöda fritt och skapa vad du vill. 

Lägg till din kommentar