Shopping Cart 0 items - kr0.00 0

Smart ljudabsorberande lösning med akustikpaneler

Smart ljudabsorberande lösning med akustikpaneler

Ett av de första alternativen som många tänker på för att få till en ljudabsorberande lösning är just akustikpanel. Det har att göra med att det är en bra kombination av en effektiv ljudabsorption och snygg design. Du kan hitta snygga akustikpaneler hos Zilence. Om man ska förklara vad en akustikpanel är, så kan man säga att det är en form av ljudabsorbenter. Det eftersom akustikpaneler har samma uppgift som alla andra absorptionslösningar, att skapa en bättre ljudmiljö.

Ser man till hur en akustikpanel kan se ut, så kan detta variera en hel del. Det eftersom att det idag många gånger går att anpassa saker som form, design, material och färg efter hur du vill ha dem.  Fördelen med akustikpaneler är just att de är både snygga att se på samtidigt som de gör något åt ljudet. 

Att tänka på i valet av akustikpanel

Ett självklart tips är att du så klart ska fokusera på att de ljudmässiga resultaten, eftersom det är oftast just därför man skaffar en akustikpanel. Men det är inte heller fel att kolla på de estetiska detaljerna. Utöver dessa två saker, så finns det lite annat att tänka på när du ska välja dig en akustikpanel.

Fundera på om det är ett måste att din akustikpanel är underhållsfri. Det finns idag många olika varianter och väljer du att ta en som du slipper underhålla, så kan den sitta uppe i många år, utan att ljudabsorberingsförmågan påverkas.

Fundera även på dess hållbarhet. I vissa utsatta miljöer, som idrottshallar, industrilokaler och badhus så är det extra viktigt att ha akustikpaneler som klarar av detta. Det är ju ett måste att de kan hålla formen även om luftfuktigheten förändras eller om panelerna blir utsatta för stötar.

Fundera även på om du vill ha paneler med speciella egenskaper. Bland annat kan det finnas behov av att det är obrännbart eller fukttåligt, eller att det är ett måste att det är hygieniskt. Fundera även på montering och demontering.

Lägg till din kommentar