Shopping Cart 0 items - kr0.00 0

Smidigt att laga sous vide

Smidigt att laga sous vide

Att ha en eller flera sous vide-maskiner är inte fel, för då kan man laga enligt metoden sous vide. Det finns även smarta sous vide-paket, med alla de delar man behöver ha. Att laga mat sous vide innebär att man långsamt tillagar kött, grönsaker eller fisk, i ett slags vattenbad. För att kunna laga mat på detta sätt, så krävs det som sagt sous vide-maskiner, eller ja det räcker bra med en. Sedan krävs det även vakuum påsar, en vakuumförpackare, en cirkulator samt en stor gryta. 

Välj bland flera sous vide-maskiner

Om du letar efter bra sous vide-maskiner eller ett sous vide-paket, så finns det flera bra att välja på hos sousvideshop. Bland deras sous vide-maskiner kan du med all säkerhet hitta det du behöver. De har även smarta sous vide-paket. I ett sous vide-paket får du med alla de delar du behöver för att laga mat på detta sätt.

När du har valt bland alla sous vide-maskiner eller valt ut ett sous vide-paket, så är det bara att laga god mat hemma sen.

Laga mat med sous vide

När du har ditt sous vide-paket, med de delar du behöver ha, så kan du välja ut vad det är du vill laga till. Det går bra att laga kött så väl som det går utmärkt att laga till kött eller grönsaker. Det som skiljer sig åt, det är själva tillagningstiden. Du förpackar det du ska laga i en vakuumpåse, sedan försluter du den med en vakuumförpackare. Därefter lägger du ner det i en gryta med vatten. Ha sedan din sous vide-cirkulator, den gör att temperaturen håller sig jämn.

Efter att till exempel köttet gått klart, så kan du ta upp det och steka på det för att få en fin yta. Men det är inte ett måste, utan det går att äta direkt med.

Lägg till din kommentar