Tycker ditt barn om datorer och teknik?

Tycker ditt barn om datorer och teknik?

Då kanske den skulle passa att utbilda sig till en Python utvecklare. I denna bloggpost tänkte vi berätta mer om vad det är. Att arbeta med något man brinner för är viktigt tycker vi och det är ännu bättre om marknaden har behov så att dina barn kan få ett arbete .Python utvecklare är ett arbete som har blivit allt mer populärt. Fler och fler ungdomar söker sig till utbildningar där denna yrkesroll blir deras vardag. Alla kanske inte vet vad detta är för typ av yrke men det ska vi förklara. 

Vad gör en Python utvecklare ?

Först och främst ska vi reda ut vad begreppet Python är. Kort och gott kan man säga att det är ett så kallat programspråk som blivit väldigt populärt och omtalat under de senaste åren. Idag har det blivit en stor hype kring programmet och många företag har nu börjat rekrytera python utvecklare.

Frågan är då vad en Python utvecklare gör om dagarna på sitt arbete. De flesta med denna titel sysslar med algoritmer, webbutveckling, artificiell intelligens och maskininlärning. Du som har denna titel kommer jobba med att utveckla grunden för många olika applikationer inom just artificiell intelligens och maskininlärning. De flesta med detta yrke bör ha en god förståelse för både relationella och icke-relational databaser. 

 

Ett framtidsyrken är Python utvecklare

 

Detta är ett framtidsyrke av högsta rang. Fler och fler företag ligger just nu i framkant och söker just ett flertal Python utvecklare. Men idag är det inte så lätt att hitta Python utvecklare och många som söker medarbetare till tjänsten säger att det är en bristvara. Om så är fallet så är det en bra idé att utbilda sig inom området. Om detta arbete intresserar dig finns det en rad olika utbildningar på marknaden. Jobb kommer det att finnas då fler och fler hänger på trender. Har du kunskap i  Python och dess programspråk kan du bygga spel, skapa program som hämtar information från webbsidor (så kallad web scraping), eller skapa en kattdetektor. Har du kunskapen inom Python finns det en rad olika jobb för dig där detta kommer att komma till stor användning. 

Visst är det väl spännande att så många nya begrepp och arbeten poppar up? Datavärlden och alla olika tjänster blir bara fler och fler. Spännande tycker vi!

 

Lägg till din kommentar