2 barn i ett rum? Hur kan barnen få ett eget utrymme vi har tipsen

2 barn i ett rum? Hur kan barnen få ett eget utrymme vi har tipsen

En begränsad budget eller bara allmänt svårt att byta bostad. Det finns olika skäl till att människor bor så trångt att barnen måste dela rum med syskon eller föräldrar. Men med lite kreativitet går det att trolla fram ett extra rum.Många familjer växer snabbare än utrymmet växer och det kan bli tal om att två barn får dela ett rum eller slå upp någon vägg för att dela av dela av ett rum. 

Oavsett om man är barn eller vuxen så har vi ett behov att kunna få vara ifred och gå undan. Vissa familjer bor många i ett litet utrymme och det kan bli påfrestande som barn behöver man kunna göra sina läxor i lugn och ro men även en egen plats att leka på. Tonåringar är dom som har mest behov av att ha ett eget utrymme då det är då dom utvecklas till en egen individ. 

Att ha ett eget rum gör att barn kan dra nytta av lite lugn och ro. Detta är särskilt bra för introverta barn som önskar lugn plats och tid ensam samt för äldre barn som vill läsa eller studera i fred; något som de kanske inte får i ett delat rum. Det finns egentligen ingen regel när barn bör sluta dela rum men runt 10 år brukar många tycka att det är rimligt att barnen får sitt egna utrymme. ​​Glasdörrar som dessa är ett bra val om du vill skapa en uppdelning utan att beröva ditt större utrymme av ljus och volym. Installera dem från golv till tak för att smälta in dem i skalet i ditt rum och göra dem till en lysande port mellan ditt utrymme.

Dela av ett rum till två rum med en glasvägg

Ett större rum kan delas av med hjälp av en glasvägg, på så vis kan du skapa privat utrymme utan att behöva bygga väggar. Glasväggar i smide är dubbla glas så dom stänger ljud ute men samtidigt släpper in ljus. Små utrymmen tenderar nämligen att bli lätt mörkt. 

Har rummet endast ett fönster så är det inga problem, med hjälp av industrivägg kan du få in solljuset mellan avdelningen. Många bygger ibland en industrifönster mitt i en vägg för få in solljus. 

Du kanske har en outnyttjad yta som du inte tänk på skulle kunna ge ett rum. Det finns många olika sätt att få mer utrymme i en mindre bostad, prata med en arkitekt för få tips om du du kan dela av din bostads utrymme för få mer rum. Vi på Moderna familjer har en vän som hade ett oerhört långt vardagsrum och kände att så stor vardagsrum behöver hon inte. Det hon gjorde var att låta kapa av längden och bygga 2 separata sovrum till sina söner med en vägg emellan och låta installera 2 smidesglasväggar med dörr med ingång så att rummen fick in solljus från vardagsrummet och kändes luftiga och därefter hänga upp avskärmande draperier. Denna lösning blev verkligen otroligt bra måste vi säga och allt inom glas avskärmning, glaspartier finner du hos Smidesrum.se som är specialiserade på måttanpassade spröjsade glasväggar.

Lägg till din kommentar