Barnrum våningssäng med möjlighet för vänner att sova över

Barnrum våningssäng med möjlighet för vänner att sova över

Oavsett om du vill skapa mer utrymme för en ny familjemedlems ankomst eller för dina barn att leka, så finns det ett antal fördelar med våningssängar. I denna artikel tänkte vi ge några fördelar med en våningsäng, familjevåningssäng.

Vilken är den rekommenderade åldern för våningssängar?

Även om det inte finns någon ålder som passar för när barn är redo att sova på den översta britsen, så är det bäst att vänta tills din lilla är minst sex år gammal. Men även om ditt barn är över sex år är det värt att komma ihåg att de kanske fortfarande inte är redo. Om din lilla inte är säker på en stege och tar nattliga turer till badrummet, är det säkrast att undvika den översta britsen för tillfället.

För den nedre sovdelen, vänta tills ditt barn har vuxit ur sin barnsäng och är redo att uppgradera till en större barnsäng. Detta händer vanligtvis vid ungefär fem eller sex års ålder. Generellt sett är våningssängar lämpliga för barn som är mellan 6-16 år gamla.

 

Fördelar med en våningsäng

 

Våningssängar är det perfekta sängen för både yngre barn och äldre barn och ger gott om yta för god sömn, samtidigt som de sparar på golvytan, vilket gör dom perfekta för syskon som delar rum eller för barn som vill ha vänner som sover över.

https://bonusmobler.se/produkter/sovrumsmobler/selma-gra-familjesang?group=prod_prod_grp-s1%2F1095

Perfekt vid övernattningar

Spökhistorier, skapa kojor tillhör barndomen för många, med en våningsäng kan du veta att dina gäster sover bekvämt.

De tillhandahåller privat utrymme i ett delat rum

Ibland är det oundvikligt inte behöva låta barnen dela rum på grund av utrymmes begränsningar. Men bara för att du delar sovrum betyder det inte att du inte har din egen privata yta. Med lite smart användning av gardiner kan dina barn enkelt stänga ute världen. Du kan också använda några lampor för att ge belysning i deras personliga utrymme, vilket ger dom ett sätt att läsa sina favoritböcker på kvällen. 

https://bonusmobler.se/produkter/sovrumsmobler/selma-gra-familjesang?group=prod_prod_grp-s1%2F1095

Bra förvarning

Under våningssängen finns bra möjlighet till förvaring med förvaringslådor. Förvarning är något man aldrig kan få för mycket av.

 

Säkra

Men våningssängar är helt säkra för barn. Faktum är att den nedre britsen kan vara säkrare än en vanlig säng, eftersom madrassen ofta ligger mycket lägre mot golvet jämfört med vanliga sängar. Så om din lilla rullar ut ur den nedre sängen så kommer de redan att vara nära golvet. Alla våra våningssängar är kompletta med en skyddsskena för att hålla ditt barn säkert i sängen även på den översta sängen.

 

Familjesäng för dig som nattar barn

Brukar du ligga bredvid ditt barn vid nattning är en familjesäng extra bra då den är bredare madrass på 120 centimeter. Här får ni båda plats väldigt bra!

 

Har du bestämt dig för om du vill ha en våningssäng?

Så, är våningssängar en bra idé? Det beror på dig och ditt hem! Om du har bestämt dig för att våningssängar är idealiska för ditt hem, kolla in Bonusmobler utbud av snygga och stark familjesäng. Du måste bara bestämma vem som sover i varje koj nu! Du vill investera i en säng i god kvalité för mer billigare varianter dom skakar när någon klättrar upp i den och är allmänt ranglig. 

 

Lägg till din kommentar