Att resa utomlands med vänner med familj

Att resa utomlands med vänner med familj

Att planera en utlandsresa med familjen är alltid en spännande utmaning, och när det kommer till att välja ressällskap, finns det olika alternativ att överväga. Istället för att resa med svärföräldrar eller andra släktingar kan en resa med vänner och deras familjer öppna upp för nya äventyr och skapa minnen som varar livet ut.

Fördelar med att resa med vänner och deras familjer:

Gemenskap och glädje:

 • Att resa med vänner skapar en unik möjlighet att dela upplevelser och skratt tillsammans. Det blir inte bara en resa, utan ett gemensamt äventyr.

Delade kostnader:

 • Budgeten för resan kan dra nytta av att dela på kostnaderna för boende, transport och mat. Det öppnar upp för möjligheter till mer exklusiva upplevelser utan att överstiga budgeten.

Barnens sociala umgänge:

 • Barn får chansen att umgås med sina vänners barn, skapa nya vänskaper och dela roliga stunder. Detta kan göra hela resan mer njutbar för både barn och vuxna.

Flexibilitet och valmöjligheter:

 • Med två familjer har ni mer flexibilitet när det gäller planeringen. Ni kan välja aktiviteter och sevärdheter som passar både vuxna och barn, och det finns möjlighet att anpassa schemat efter allas önskemål.

Mindre press på familje dynamiken:

 • Resa med vänner kan minska eventuell press på familjedynamiken. Det skapar en mer avslappnad miljö där alla kan vara sig själva och njuta av resan utan onödig stress.

Upplevelser för alla åldrar:

 • Genom att resa med vänner kan ni välja aktiviteter och sevärdheter som passar alla åldrar. Det blir lättare att balansera mellan barnvänliga och vuxen orienterade aktiviteter.

Resesällskap och stöd:

 • Att ha ytterligare vuxna kan underlätta logistiken och öka säkerheten. Ni kan dela på ansvaret för att hålla ett öga på barnen och erbjuda stöd och hjälp när det behövs.

Ekonomisk fördel:

 • Att dela på kostnaderna för boende och transport kan göra resan mer överkomlig för båda familjerna. Detta skapar möjlighet att utforska fler aktiviteter och restauranger. En viktig aspekt är att boka resan i god tid för ett bra pris, ibland kan det faktiskt löna sig att ta resan på avbetalning genom lenders.se

Planering och kommunikation:

För att göra resan så smidig som möjligt är god planering och kommunikation viktigt. Diskutera förväntningar, budget och preferenser innan resan. Här är några tips:

Planera tillsammans:

 • Inkludera alla i planeringsprocessen och var öppen för idéer och önskemål från båda familjerna.

Förtydliga budgeten:

 • Var tydlig om budgeten och hur kostnaderna kommer att delas. Detta förhindrar missförstånd och skapar en mer avslappnad atmosfär under resan.

Skapa flexibla planer:

 • Var öppen för ändringar och var flexibel med schemat för att möta allas behov.

Kommunicera om förväntningar:

 • Tydlig kommunikation är nyckeln. Diskutera förväntningar och önskemål så att alla känner sig involverade och nöjda.

Att resa utomlands med vänner och deras familjer är ett sätt att skapa starka band och dela glädjen av att utforska nya platser tillsammans. Det blir inte bara en resa, utan en gemensam upplevelse som fördjupar vänskapen och skapar minnen för livet.

 

Överväg charterresor om du reser som familj:

Charterresor kan vara fördelaktiga för familjer som söker prisvärda alternativ, men det beror på flera faktorer. Flera resebolag erbjuder familjepaket för att göra familjeresan både prisvärd och smidig. Dessa paket kan inkludera allt från boende och flyg till aktiviteter och måltider. Nedan finns några exempel på resebolag och deras familjevänliga erbjudanden:

Ving:

 • Ving är känt för sina familjevänliga resor och erbjuder ofta paket som inkluderar flyg, boende och transfer. Dessutom har de barnklubbar och aktiviteter på utvalda destinationer, vilket ger föräldrarna möjlighet att koppla av medan barnen har roligt.

Apollo:

 • Apollo erbjuder familjevänliga resor med allt från charterpaket till äventyrsresor. Många av deras resmål har familjeklubbar, barnvänliga aktiviteter och anpassade boendealternativ.

TUI:

 • TUI har omfattande familjepaket som inkluderar flyg, boende och transfer. De har också specialdesignade familjresor till destinationer med barnvänliga aktiviteter och faciliteter.

Innan du bokar ett familjepaket är det viktigt att jämföra olika alternativ, be om recensioner och se över vad som ingår. Det kan också vara fördelaktigt att boka i förväg för att säkra de bästa priserna och de mest barnvänliga faciliteterna. Oavsett om ni letar efter sol och bad eller äventyr och kultur, finns det många resebolag som strävar efter att göra familjeresan så smidig och njutbar som möjligt. Slutligen, ett sista tips är att berätta i god tid för barnen om att ni ska åka utomlands och göra det möjligt för dem att känna sig motiverade att spara veckopengen till att ha med sig på resan. 

 

Lägg till din kommentar