Tips för dig som planerar att åka på en Babymoon

Tips för dig som planerar att åka på en Babymoon

Många vill gärna åka på en Babymoon innan det är dags att välkomna bebis. Det kan vara en tid för att knyta an, koppla av, ha ett äventyr, bocka av på din bucket list, eller bara vara fri att vara på ditt eget lyxiga schema bort från alla måsten och samla kraft.

“Babymoon” är en relativ ny trend i Sverige som många blivande föräldrar anammat – nämligen parets sista resa på tu man hand innan bebisens ankomst

För den mest minnesvärda upplevelsen, försök att planera en babymoon när du mår som bäst, vilket för många kvinnor är under deras andra trimester. Morgonillamående kan vara ett odjur under den första trimestern, och det sista du vill är att tillbringa en semester sjuk. Det är bäst att planera din resa under din andra trimester, mellan 14 och 28 veckor in graviditeten.

Genomsnittlig vistelsetid för en babymoon?

Även om vissa par väljer längre resor, är en babymoon vanligtvis en kortare resa; cirka tre till fyra nätter. Många väljer att åka på en Staycation i sin egna hemstad eller en stad inte allt för långt bort. Det behöver inte bli så dyrt att bo på hotell om man planerar och bokar i god tid och du kan alltid boka av om du skulle må dåligt vid tillfället, men det kanske är just när man mår dåligt man vill unna sig room service med mera. 

Att resa som gravid vanligt även om det kan vara lite obekvämt i en del situationer. Däremot kan det vara bra att tala med din barnmorska om vad du bör tänka på. Väljer ni att åka iväg på flyg så har flygbolagen har olika bestämmelser för vad som gäller för dig som gravid. Kolla därför på flygbolaget hemsida över vad som gäller just för din resa. Är du långt gången är det också inte lika bekvämt att resa och det rekommenderas inte att sitta still mer än två timmar, du bör gärna bära stödstumpor för att förhindra blodpropp. Här kan du läsa om graviditet och långresor

Vad än du/ni hittar på blir det nog mysigt, packa gärna ner dina favoritsnacks, mjukiskläder och tofflor för lite extra mys. Slutligen, tänk på att du inte bör bära tung packning när du är gravid.

Lägg till din kommentar