DIY guide för att planera och hålla en babyshower

DIY guide för att planera och hålla en babyshower

I den vackra stunden när vi välkomnar ett nytt liv, när förväntningar och glädje fyller luften, är det dags att samlas och fira den blivande mamman och den lilla mirakel som snart kommer att anlända. Babyshowern är en tid av gemenskap och glädje, fylld med skratt, kärlek och önskningar för framtiden. I denna guide kommer vi att utforska hur du kan skapa din alldeles egna DIY babyshower, fylld med personliga detaljer och minnen som kommer att skapa en oförglömlig dag. Från planering och dekorationer till mat och underhållning, låt oss ta dig med på resan att skapa en speciell stund för den blivande familjen. Så låt oss börja och skapa magi tillsammans!

Steg 1: Planering

 1. Välj ett datum och en plats: Bestäm när och var du vill hålla babyshowern. Det kan vara hemma hos dig, i trädgården eller på en hyrd lokal.
 2. Gästlistan: Skapa en lista över de personer du vill bjuda in till babyshowern. Tänk på om det blir en intim samling med nära vänner och familj eller en större tillställning.
 3. Tema och dekorationer: Om du vill ha ett tema, välj något som passar dig och den kommande bebisen. Det kan vara färger, djur, eller något annat som du gillar. Köp eller gör dekorationer som matchar temat.

Steg 2: Mat och dryck

 1. Planera en meny: Bestäm vilken typ av mat och dryck du vill servera. Du kan ha en enkel buffé med sallader, smörgåsar och plockmat, eller ordna en grillfest eller picknick, beroende på säsongen.
 2. Baka eller köp en tårta: Tårtan är en viktig del av babyshowern. Du kan baka din egen eller beställa en specialdesignad tårta som passar temat. Om du inte orkar baka en tårta själv kan du alltid beställa en tårta och dekorera den själv med Tårtdekoration Baby shower och få tårtan att se unik och påkostad!

Steg 3: Aktiviteter och underhållning

 1. Babyshower-spel: Planera några roliga babyshower-spel som gästerna kan delta i. Exempel på spel inkluderar “Gissa bebissaker” och “Baby-Bingo”.
 2. Minnesvärdheter: Skapa en minnesvärd stund genom att ha gästerna skriva ner råd och lyckönskningar till den blivande mamman och bebisen. Du kan också ordna ett litet scrapbooking-område där gästerna kan skapa sidor till en minnesbok.

Steg 4: Presenter och tackkort

 1. Öppna presenter: Ta dig tid att öppna presenter från dina gäster under babyshowern. Det är en speciell stund som kan dokumenteras med foton.
 2. Tackkort: Skicka tackkort till gästerna efter babyshowern för att uttrycka din tacksamhet för deras närvaro och presenter.

Steg 5: Dekorationer och atmosfär

 1. Dekorera festlokalen: Använd dekorationer som matchar temat. Du kan inkludera ballonger, banderoller, blommor och ljus för att skapa en festlig atmosfär.
 2. Musik: Skapa en spellista med lugn och avslappnande musik för att skapa en mysig stämning.

Steg 6: Planering och tidtabell

 1. Skapa en tidtabell: Planera babyshowern i förväg och skapa en tidtabell för aktiviteter och servering av mat och dryck.
 2. Förbered i förväg: Förbered så mycket som möjligt i förväg för att minska stressen på dagen för babyshowern.

Med denna DIY babyshower-guide kommer du att vara redo att skapa en minnesvärd och speciell dag för den blivande mamman och den kommande bebisen. Lycka till!

Lägg till din kommentar