Gör dig redo för sommarens fotbollsläger

Gör dig redo för sommarens fotbollsläger

Funderar du på om du ska boka in ett fotbollsläger till dina barn? Precis som att vi vuxna kan unna oss med en intensivkurs i något vi verkligen tycker är roligt eller vill bli bättre på så finns det sådana sportläger för barn och ungdomar som uppskattas av många! Med fem intensiva dagar fotbollsträning ledd av professionella tränare och fotbollsspelare kommer ditt barn få ovärderliga kunskaper, träningserfarenheter och något riktigt roligt att se fram emot till sommaren. Du som förälder är välkommen att vara närvarande vid träningarna men många väljer att ta lite egentid  – det ger även ungdomarna lite egen space vilket innebär win win för er alla. Men vad krävs för att vara bäst förberedd för en vecka fylld med fotboll, nya vänner och ovärderliga minnen? Låt oss ta en titt!

Kläder för Sportläger under sommaren

När det gäller att packa för ett sportläger under sommaren är rätt kläder A och O. Tänk lätt, luftigt och funktionsdugligt. En grundregel är att ha med flera uppsättningar av sportkläder eftersom de kommer att användas flitigt. Lätta fotbollsshorts, andningsaktiva t-shirts och strumpor designade för sportaktiviteter är ett absolut måste. Glöm inte en lätt jacka eller en tjocktröja för kyliga morgnar eller kvällar. En huvudbonad för skydd mot solen och en vattenflaska för att hålla vätskebalansen uppe är också måsten i packningen. Och såklart, ett par väl ingångna fotbollsskor som inte skaver – det sista man vill vara med om är blåsor i hälarna som sabbar barnets fotbollscamp.

SPANSKA AKADEMIN CAMP i Helsingborg

En av sommarens absoluta höjdpunkter för unga fotbollsspelare är utan tvekan SPANSKA AKADEMIN FOTBOLLSCAMP i Helsingborg (SAFF CAMP). Det här är nämligen inte vilket fotbollsläger som helst! Med en professionell inriktning välkomnas alla fotbollstokiga tjejer och killar mellan 7-15 år. Som vanligt leds campet av sportchefen Javier K Gomez och tidigare FC Barcelonaspelaren Alberto! Deras erfarenhet, passion för fotboll och fokus på sjysst spel gör dem till perfekta förebilder och tränare för våra unga spelare.

En vecka som gör skillnad

Fem dagar av intensiv fotbollsträning är som flera veckor vanlig fotbollsträning (!) och kommer utveckla sin fotbollsteknik avsevärt.  Att investera i en fotbollscamp där träningen är professionell, på spansk liga-nivå, kan det ge dina barn ett rejält hopp fram i sina fotbollsfärdigheter. Utöver att lära sig om fotbolls tekniker och fotbollstaktik på planen, så är det även en tid för personlig utveckling: Här får man lära sig om vikten av teamwork, disciplin och att ha kul samtidigt som man strävar efter att bli bättre på fotboll. En riktigt trevlig bonus är att man ofta hitta nya vänner i sporten från hela Sverige!

Därför väljer många ett fotbollsläger hos SPANSKA AKADEMIN


Den spanska fotbollen har länge beundrats för sin teknik, spelintelligens och energiska laganda. Det finns många kända fotbollsproffs världen över! På detta camp får barnen utöver att djupdyka i den spanska fotbollens grunder även lära sig insikter om den spanska fotbollens filosofin. Det positiva och agila tankesättet man får lära sig är nämligen något som man även kan tillämpa utanför spelplanen. Har vi nämnt att Javier K Gomez är utbildad idrottspsykolog?

Så det spelar ingen roll om ditt barn drömmer om att en dag spela i Allsvenskan eller bara älskar att sparka boll med vänner. En vecka på Spanska Akademin Camp kan vara början på något stort. Det är en chans att upptäcka och utveckla en talang, att skapa minnen och vänner för livet och framför allt, att ha otroligt roligt.

Lägg till din kommentar