Guide: Inred barnrummet tillsammans med ditt barn

Guide: Inred barnrummet tillsammans med ditt barn

Ett barns rum är en plats där de tillbringar mycket tid, både för lek och vila. Barns önskan att inreda sitt eget rum kan variera mycket beroende på deras ålder, personlighet och intressen. Generellt sett kan du förvänta dig att barn börjar visa intresse för att vara delaktiga i beslut om sitt rum och dess inredning vid olika stadier av deras uppväxt. 

Här är några riktlinjer:

 • Förskoleåldern (2-5 år): I tidig ålder är barn oftast mer intresserade av att ha en lekfull och färgglad inredning som speglar deras favoritkaraktärer eller teman. De kan uttrycka önskemål om specifika färger eller motiv, och du kan inkludera dem genom att fråga vad de gillar.
 • Skolåldern (6-11 år): Under denna period kan barn utveckla mer specifika intressen och smaker. De kan ha favoritfärger, sport, eller hobbies som de vill inkludera i sitt rum. Det är en bra tid att involvera dem i beslut om möbler och dekor.
 • Tonåren (12 år och uppåt): Tonåringar har vanligtvis starka åsikter om hur de vill att deras rum ska se ut. De kan vilja ha mer vuxna möbler och inredning. Det är viktigt att ge dem utrymme att uttrycka sin egen stil och vara delaktiga i beslut om inredningen.

I varje åldersgrupp är det viktigt att kommunicera med ditt barn och låta dem vara delaktiga i beslutsprocessen i den mån det är möjligt. Det kan vara en rolig och givande upplevelse för både föräldrar och barn att skapa ett rum som verkligen speglar barnets personlighet och intressen.

Här är några viktiga poänger att beakta när du inreder ett barnrum:

 • Trivsel: Barn bör känna sig bekväma och glada i sina rum. Det är deras personliga utrymme där de kan vara sig själva och uttrycka sin personlighet. Att involvera dem i inredningsbeslut kan vara mycket givande och hjälpa dem att känna ägarskap över sitt rum.
 • Kreativitet: Att skapa en miljö som uppmuntrar till kreativitet är viktigt. Fototapet med en fantasifull eller inspirerande scen kan vara en fantastisk startpunkt för barnets fantasi. Det kan vara en plats för dem att drömma och hitta på historier.
 • Förvaring: Förvaring av leksaker är också avgörande. En välordnad och organiserad plats för leksaker hjälper till att undvika röra och gör det lättare för barn att hitta och använda sina leksaker. Hyllor, lådor eller en leksakslåda kan vara användbara.
 • Färgglatt och lekfullt: Barn uppskattar oftast färgglada och lekfulla miljöer. Färger kan påverka sin sinnesstämning och energi. Fototapet med livliga färger och motiv kan verkligen förhöja rummets karaktär och glädje.


Här är några idéer för att inreda ett barnrum med en Photowall photo tapet:

Photowall säljer brett utbud av fototapeter för alla smaker. Dom har en sektion speciellt för barn här, fototapet barn. Det är verkligen så vackra fototapeter, butiken har även massor av tavlor, designtapeter med mera.

 • Fantasivärld: En populär idé är att skapa en fantasivärld med en fototapet som visar ett magiskt skogsscenario med enhörningar, älvor eller andra sagovarelser. Detta kommer att stimulera barnets fantasi och skapa en drömliknande atmosfär.
 • Rymdtema: Om ditt barn älskar rymden, kan du överväga en fototapet med ett rymdtema. Det kan vara en bild av stjärnhimlen, planeter eller till och med en rymdraket. Detta kommer att ge rummet en känsla av äventyr och utforskning.
 • Djurvärld: Ett annat alternativ är att använda ett fototapet med en bild av djungelns eller savannens djurliv. Det kan inkludera lejon, elefanter, giraffer och andra djur. Det är både pedagogiskt och spännande för barn.
 • Superhjälte-tema: Om ditt barn har en favorit superhjälte kan du använda ett fototapet med den superhjälten i en actionfylld scen. Detta ger rummet en cool och hjältemodig känsla.
 • Under havstema: Skapa en undervattensvärld med fiskar, sjöjungfrur och sjöliv. Detta kan vara särskilt attraktivt för barn som älskar havet och dess invånare.

Lycka till med att inreda barnrummet! Här finner du med inspiration till att inreda barnrum.

Bildkälla: huvudbild: https://www.photowall.se/misty-reindeer-forest-tapet

Bild: 2 https://www.photowall.se/animal-portraits-wall-tapet

 

Lägg till din kommentar