Guide om: Mommy makeover

Guide om: Mommy makeover

Att få barn förändrar en kvinnas kropp, och saker och ting går inte alltid tillbaka till hur de var innan. Det är mycket som sker hormonellt i kroppen som gravid och även hur man tränar, äter och ålder påverkar. Alla kvinnor har inte genetiken med spänstigheten i huden och ibland går inte magmusklerna tillbaka. I denna artikel kommer vi berätta lite vad det innebär och vad du bör tänka på.

En mommy makeover

Är kosmetiska procedurer för att återställa en kvinnas kropp efter graviditet. En skicklig kosmetisk plastikkirurg som kan hjälpa till att ta itu med effekterna av barnafödande, återställa eller till och med förbättra. En mommy makeover kan inkludera kosmetisk kirurgi, icke-kirurgiska behandlingar eller en kombination av båda.

Hur kan en mommy-makeover gynna mig?

Graviditet kan lämna bestående  och ofta oönskade effekter på ditt utseende, såsom slappa bröst, sträckta magmuskler och lös, överflödig hud. Många kvinnor blir ledsna när deras bröst och kropp inte återgår till sin form före graviditeten, även med en hälsosam kost och träning. Genom att ta itu med oönskade förändringar av graviditeten.

 

Varje patient har sina egna personliga mål med sin Mummy makeover, som ofta inkluderar ett eller flera av följande:

 • Korrigera häng och återställ volymen till brösten
 • Förbättra bröstsymmetri
 • Reparera sträckt eller stor bröstvårta/areola
 • Ta bort överflödig, slapp hud från buken
 • Reparera sträckta eller separerade magmuskler (diastasis recti)
 • Förbättra hur kläder och baddräkter passar

När ska jag göra en mommy-makeover?

Att bestämma rätt tidpunkt för en mommy-makeover är till stor del ett personligt beslut mellan dig och din kosmetiska kirurg. Det finns dock vissa faktorer att ta hänsyn till när du tar dig tid för en mommy-makeover och väljer de behandlingar du kommer göra. Innan det är tal om skönhetsoperationer så måste vara helt återställd från förlossningen innan du genomgår operation. Om du överväger en bröstoperation så bör du vänta till flera månader efter att du är klar med amningen för att brösten ska återgå till en stabil storlek och form.

Vissa icke-kirurgiska behandlingar, som injektioner, kanske inte rekommenderas medan du fortfarande ammar. Vanligtvis är det bäst att vänta tills du är klar med att skaffa barn innan du genomgår kirurgiska “lyft”-ingrepp, såsom bukplastik, bröstlyft eller underkroppslyft. Under de första veckorna efter operationen kommer du behöva hjälp med barnomsorg under denna tid, särskilt om du har yngre barn.

 

Att välja en kosmetisk plastikkirurg för mommy makeover

Det viktigaste beslutet du kommer att fatta är vem som ska utföra dina ingrepp. Eftersom mommy-makeovers vanligtvis involverar flera procedurer så vill du se till att den kosmetiska kirurgen du väljer inte bara har erfarenhet av varje enskild procedur du funderar på, utan också har erfarenhet av att utföra dem tillsammans. När du rådgör med potentiella kosmetiska kirurger, fråga hur många mommy-makeovers han eller hon har utfört. Se till att du tittar på massor av före- och efterbilder, var särskilt uppmärksam på patienternas kroppsformer och problem som liknar din och vem som hade de procedurer du överväger.

Vilka är alternativen för min mommy makeover?
Eftersom graviditet och förlossning har en betydande inverkan på brösten och kroppen, tenderar mommy-makeovers att inkludera bröstlyft och kroppskontur operationer. Men din mommy  makeover kan innehålla alla procedurer som hjälper dig att ta itu med dina individuella problem. Nedan är vanliga procedurer kvinnor väljer att ha som en del av en mommy makeover.

Kirurgiska ingrepp

Majoriteten av mommy-makeover-patienter har ett eller flera kirurgiska ingrepp. I de flesta fall kan flera ingrepp utföras under en enda operation, vilket gör att en patient kan förbättra flera områden med endast en operation och återhämtningsperiod.

 • Bröstförstoring
 • Bröstlyft
 • Bukplastik
 • Fettsugning
 • Feminin föryngring
 • Icke-kirurgiska ingrepp
 • Allt oftare inkluderar kvinnor icke-kirurgiska behandlingar i sina mommy makeover-planer.

Sådana behandlingar kan vara ett bra alternativ för dem som planerar att skaffa fler barn såväl som de som inte vill eller kan ta ledigt i flera veckor för att återhämta sig från operationen. Icke-kirurgiska behandlingar ger i allmänhet mindre dramatiska resultat än kirurgi, men kan ändå uppnå betydande förbättringar för rätt patienter.

Icke-kirurgisk behandlingar

 • Huduppstramningsbehandlingar
 • Reduktion av celluliter
 • Injicerbara medel: Botox & fillers
 • Hudförnyande behandlingar

Det är dyrt att utföra många olika operationer som innefattar en mommy makeover. Idag är det många som väljer sig att åka utomlands för att operera sig billigare. Det kan vara Svårt att från Sverige kolla upp den som ska operera sig och om något går fel har man ofta inte samma rättigheter som på hemmaplan. Du kan behöva åka ner flera gånger till utlandet. I DN kan man läsa att Fler drabbas av resistenta bakterier efter operationer utomlands I utlandet råder mycket plastik turism till exempelvis Turkiet, som turist är det svårt att veta vad som är bra. När något är billigt tenderar många kvinnor att operera mer än vad som annars skulle gjort hemma i Sverige. 

I Sverige finns det många olika seriösa kliniker och funderar du på göra en Mommy makeover  så gå på några olika konsultationer och ta inte första bästa. Det är även viktigt att kolla upp om plastikkirurgen är duktig och inte har några anmälningar. I Sverige får en läkare operera och ibland kan information vara vilseledande så det är viktigt att du går till en plastikkirurg. Det är nämligen så att  Estetisk kirurgi och behandling kan idag utföras av vem som helst. Välj en plastikkirurg som är godkänd av Svensk förening för estetiskt plastikkirurg och då en plastikkirurg som är medlem i SFEP. Alla har specialistkompetens i plastikkirurgi som godkänts av Socialstyrelsen. De har två års specialisttjänstgöring i kirurgi, fem år i plastikkirurgi samt minst fem års erfarenhet som legitimerade plastikkirurger. Du kan själv kontrollera hos Socialstyrelsen om den som ska utföra ingreppet är legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal och har specialistkompetens. Samt hos IVO, Inspektionen för vård och omsorg, om det finns tidigare anmälningar mot personen.

 

Lägg till din kommentar