Magmuskeldelning efter graviditet – Diastasis Recti

Magmuskeldelning efter graviditet – Diastasis Recti

Är vanligt, visste du att 30 procent av alla mammor drabbas av diastasis recti, DR, även kallad mammamage efter graviditeten? Det uppkommer när magmusklerna blivit uttänjda och glidit isär under graviditeten. Hos de flesta så drar magen ihop sig inom några månader efter förlossningen, men för runt var tredje mamma fortsätter magen att peka utåt. Vanligtvis så tar det cirka åtta veckor för magmusklerna att krympa ner igen efter födseln och för att din mage ska bli platt. Med för kvinnor med Diastasis Recti drar inte musklerna i magen ner igen och det kan se ut som om kvinna fortfarande är gravid.

Hur kan jag veta om jag har Diastasis Recti?

För dom som är oroliga för att de har Diastasis Recti så kan du faktiskt kontrollera själv med några enkla steg. Det första du vill göra är att ligga platt på ryggen. Väl i den positionen så böjer du båda knäna, medan du har fötterna plant på golvet. Därifrån är det bara att andas ut och lyfta både huvud och axlar från golvet och ta en hand och placera den bakom huvudet för stöd. Ta fingrarna och tryck dom mot buken. Normalt i denna position om du lägger fingrarna på magen så kommer du att känna att din mellan sektion av magen är fast. Om du emellertid känner en glipa mellan musklerna  som är ungefär lika stort som minst två fingrar så kan du ha Diastasis Recti. Tillståndet går att träna bort i många fall, men var beredd på att det tar lång tid och kräver disciplin.

Att komma iform efter graviditet

Om du är aktiv, frisk och i god form, men vill ha mer definition av dina magmuskler så kan CM Slim kan hjälpa dig att bli av mamma magen.. Behandlingen ska ej ses som en enkel väg ut för människor som inte vill träna. CM Slim passar klienter som kombinerad sin kur med traditionell träning, inte som ensam ersättning.

CM Slim riktar sig mot den underliggande muskeluppbyggnad definitionen för dina buken, förstärker din kärna och förbättrar abdominal separation.

Det är bra att kombinera med traditionell träning, kanske ladda ner en app om träning efter graviditet samt om behov finns ta hjälp av en Pt som är duktig på denna typ av rehabilitering.

Lägg till din kommentar