Praktiska mammakläder att inhandla

Praktiska mammakläder att inhandla

Praktiska mammakläder att inhandla

Bekväma skor för den gravida
Satsa på att par sköna och platta skor. Dina fötter kommer med all sannolikhet att svullna upp under graviditeten så se till att de finns gott om plats. 

Fina och praktiska mammakläder 

Gravidjeans
Investera i ett par gravidjeans med plats för en växande mage. Dem flesta mammajeans har en mudd ovanför grenen som gör att magen har plats att växa fram i. 

Klänning till gravida
En svart figurnära klänning är ett bra plagg att ha i garderoben. Satsa på en elastisk midiklänning som du känner dig bekväm i. Klänningen kan du klä upp med klackar och accessoarer. Det går givetvis lika bra att klä ner den med en kofta och ett par sneakers.

Baskläder till gravida
Satsa på linnen att ha under koftan och bekväma underkläder som ger stöd. Även gravidstrumpbyxor kan ge ett bra stöd till kulan.
Tights, större skjortor och mjukare varianter av kostymbyxor är också bra plagg att ha i garderoben när man är gravid. Oftast fungerar “vanliga” kläder om man går upp någon storlek. 

Mammakläder online
Satsa på att köpa dina gravidkläder online. Här är oftast utbudet större och du kan i lugn och ro shoppa hemma från soffan. 

Kan man hyra gravidkläder?

En ny studie utförd av företaget Renewly.se visar att gravida kvinnor i snitt lägger 2000 kronor på kläder de använder i 6 månader och sedan aldrig mer. 80 procent av de tillfrågade kvinnorna tycker dessutom att det är svårt att få tag i gravidkläder. En ny trend har därför blivit att hyra plagg för gravida vilket både innebär att kvinnan sparar pengar samt bidrar till mer hållbart mode.  

Hur går det till att hyra gravidkläder?
Företag som hyr ut kläder har såklart lite olika metoder och policys men ofta får du ett antal timmar på dig för att prova plagget och se så att det passar. Du meddelar sedan hur länge du vill hyra plagget (1-9 månader). Från företagets håll är det självklart viktigt att plagget är i samma skick när du lämnar tillbaka det som när du fick det hem. Kläderna tvättas och stryks hos företaget innan de skickas iväg till nästa blivande mamma som kan ha glädje av dem.

Skapa gravidkläder av det du har hemma

Oftast har vi redan guldkornen gömda i garderoben. Plagg som oversize skjortor, t shirts, större koftor och tights är plagg du med all sannolikhet har hemma. En vit oversized skjorta kan bli superfin tillsammans med ett par tights. Släng över en stickad väst så är du både trendig och garanterat varm.

Skapa egna gravidplagg – så gör du
Det finns en hel del smarta hacks att prova innan du lägger ner en förmögenhet på att köpa mammakläder.

Ge dina gamla jeans kärlek under graviditeten
Med hjälp av en hårsnodd kan du använda dina vanliga jeans en bit in i graviditeten. Sätt ena snoddens ände i knapphålet och den andra trär du över knappen. Bär en längre topp över gylfen så att glappet inte syns.

För korta toppar?
En vacker tröja blir en passande gravidtopp med en knut. Knyt toppen över en pennkjol eller en midiklänning. Med detta knep ser ingen att toppen är för kort. 

Visa kulan – den är ju så fin
För att undvika tält-effekten kan man med ett band knyta det under bysten. Man kan givetvis använda ett bälte också.

Lägg till din kommentar