Skapa ditt hemmakontor

Skapa ditt hemmakontor

Inlägget är i ett samarbete

Skapa ditt hemmakontor utefter dina behov och önskemål. Januari är här och rekommendationerna är återigen att man ska jobba hemma om man kan, därför är det extra viktigt att tänka på ergonomin hemma. Att jobba 8 timmar framför en dator i en oskön stol och position är inte att föredra. På sikt kan detta skada din kropp. Investera i en bra och skön stol som gynnar din bekvämlighet vid hemmajobb.

Skapa ett hemmakontor för mer fokus

Skapa ett hemmakontor så att du enkelt kan skilja på jobb och fritid. Om det så bara är som en hörna hemma så gör den till din. Bestäm din arbetsplats för dagen och lämna platsen när du avslutat din arbetsdag. Om du har ett större boende och lyxen att ha ett extra rum hemma kan detta med fördel användas som kontor under hemmajobbet.
Ett tips är att sitta någonstans där du arbetar ergonomiskt med både bra ljus, bord i rätt höjd och en stol du får stöd av. Oftast äger man inget höj och sänkbart bord hemma, men det finns tips för att lösa detta problem. Du kan med fördel använda dig av böcker, eller kanske en sängbricka som du kan använda under datorn för att få höjd på den.

Investera i en kontorsstol för hemmajobb 

Idag finns det en hel uppsjö med kontorsstolar, men det är INTE prislappen som avgör hur bra stolen är för dig. Jag har därför ett väldigt bra tips på prisvärda kontorsstolar för dig som vill ha kvalité för en liten peng. Härr kommer exempel på prisvärda kontorsstolar som jag kan rekommendera. Här hittar ni en ergonomisk kontorsstol till bra pris (klick) och här hittar ni aeron skrivbordsstol (klick)

Tips för hemmajobb

Förutom att investera en bra kontorsstol kan jag rekommendera dig till att ta pauser. Unna dig en lunch. Ta en timme som du alltid brukar göra. Kom ut, få luft och ta en promenad. Det kommer göra dig gott. Att få se något annat för en stund och andas frisk luft kommer ge dig ny energi.

Lägg till din kommentar