Shopping Cart 0 items - kr0.00 0

Så väljer du rätt trappa när du ska renovera

Så väljer du rätt trappa när du ska renovera

I samarbete med Formtrappan.se

Det finns mängder av valmöjligheter när du ska renovera i ditt hus. Det finns mängder av olika design på köksluckor, klicka på golv och olika sorters kakel. Men hur ser valmöjligheterna ut när det kommer till just trapprenovering? Det har kanske inte lika många koll på idag, därför ska jag tipsa lite kring det här.

Snabbt, snyggt och enkelt

För den som vill lägga en trappa snabbt och smidigt, utan en massa krångel kan vi rekommendera Formtrappan.se. Det är en i stort sett helt unik lösning, som skiljer sig från traditionell trapprenovering. Du betalar ett fast pris för trappan, sedan kommer en yrkesman hem till dig och mäter stegen i trappan. Han tar med sig måtten och stegen skärs ut i precision med laser. Här är det fina material som massiv ek och andra träslag, i olika kulörer som gäller. Sedan ingår resterande del av trapprenoveringen. Priset är fast utan dolda avgifter.

Det som är så bra med just denna lösning, är att trappan ofta blir perfekt och det går snabbt. Vid klassisk trapprenovering, så slipar du och målar trappstegen. Det tar ofta väldigt mycket längre tid, här limmar man bara på nya trappsteg. Man behöver inte göra samma grova jobb helt enkelt. Detta är också exceptionellt bra om din trappa svänger, antingen delvis eller är en så kallad spiraltrappa. Hjälpen från yrkesmannen är då ovärderlig, det brukar vara väldigt svårt att få korrekta mått som nybörjare eller amatör.

Rätt trappa för dig och din familj

Det är extra viktigt med säkerheten om man har familj, husdjur, funktionsnedsatta eller äldre i hushållet. Då gäller det verkligen att inte ha genomfört någon form av fuskrenovering, där trappsteg kan lossna. Andra potentiella säkerhetsrisker är där färg flagnar så att småbarn eller djur får i sig, eller där trappstegen är för hala.

Skulle det vara så att sådana typ av problem uppstår efter en trapprenovering, så går det att lösa på olika sätt. Det finns särskilda mattor för trappor exempelvis. Se alltid till att välja seriösa hantverkare som använder bra material. Detta gäller inte minst om man anlitar en svartjobbare, där det är ett särskilt stort problem. Svartjobb är något vi avråder oavsett, det blir sällan bra men man ska vara medveten om att det förekommer och oftare bidrar med problem. Det gäller inte minst om personen ifråga saknar rätt utbildning. Går man genom ett seriöst företag, såsom genom formtrappan.se, så bör det oftast inte vara något problem.

Lägg till din kommentar