Tips på 10 presenter till barn i olika åldrar

Tips på 10 presenter till barn i olika åldrar

I denna artikel tänker vi prata lite om presenter till barn och enkelheten med färdiga presentboxar av olika slag för den som vill skicka en gåva. Ska du köpa en present till ett barn så är ett färdigt presentkit har med högsta sannolikhet något roligt som barnet uppskattar att leka med. 

 

Här kommer tips på på som stimulerar barns kreativitet.

 

Kreativa presenter som som stimulerar barns kreativitet är mycket uppskattat för alla åldrar, ibland behöver barnen komma bort från paddan och mobilen, vilket är svårare i dagens tider. 

 

Förra veckan satt jag min systerdotterson läste en av mina gamla barnböcker, Plupp. Det var mysig sagostund på ungefär 15 minuter. Tryggt och mysigt för honom och nostalgiskt för mig. Min föräldrar gav den till mig i julklapp när jag själv var bara 3 år gammal! Det var min favoritbok ända tills jag blev för gammal. Och han gillade den också! Dagen efter läste vi samma igen. Jättekul att bläddra och peka i. Lika bra idag som för över 30 år sedan. 

Tips på tidlösa kreativa presenter

 1. Böcker
 2. Ritböcker
 3. Fingerfärg för mindre barn
 4. Akrylfärg och penslar
 5. Pärlor
 6. Plantera växter kit
 7. Presentbox
 8. Kläder
 9. Upplevelser tillsammans
 10. Biobiljetter

Hur väljer man en bra present till ett barn?

Att välja rätt present handlar inte nödvändigtvis alltid om att välja rätt slags present utan en bra produkt. Jag rekommenderar att man köper till exempel sin snuttefilt genom en bra webbutik online. Om du letar efter snuttefiltar eller annat att ge bort kan du skicka presentbox till barn.

Presentbox är en perfekt gåva i samband med:

 • Födelsedagar
 • Avslutningar och examensfirande
 • När du inte kan närvara vid ett firande
 • Babyshowers mm
 • Att anställda förtjänar extra uppskattning
 • Att du bara vill skämma bort någon

 

Så det handlar om att hitta en seriös butik som säljer seriösa och säkra produkter. Det handlar också om att presenterna lever upp till olika säkerhetskrav och regleringar. Köper man till exempel hos Wish eller importerar från Kina är det inte alls säkert att kraven efterlevs, vilket gör att det kan vara skadligt eller till och med livsfarligt för ditt barn.

Sedan handlar det också om att köpa en bra och uppskattad present. Inte alla har känsla för detta, och det kan vara svårt att veta vad man önskar sig. Ett barn som inte utvecklat förmågan att kommunicera kan det blir extra svårt. Men man kan tolka beroende på hur barnet beter sig och testa olika saker. Ger du bort en present till någon annan kan det vara lämpligt att diskutera med föräldrar för att få en bättre bild av vad som barnet kan tänkas tycka om, behöva och om faktisk föräldrarna själva tycker att det är en bra idé. Ytterligare ett tips är att förhålla sig till olika klassiker och presenter som barn i alla tider älskat, och som kanske fortfarande är populärt. 

Lycka till och dela gärna! 

 

Lägg till din kommentar