Barnkläder i bambu

Barnkläder i bambu

Barnkläder i bambu

Barnkläder ska både vara sköna, vara i bra material och kännas slitstarka. Geggamoja är ett varumärke som verkligen har lyckats med att uppfylla dessa önskemål. Vi på Moderna Familjer har fått testa plaggen på barnen och företaget håller vad dem lovar. Vi är imponerade över dess sköna kvalité.

Barnkläder i bambu

Att skapa barnkläder i materialet bambu har många fördelar. Inte bara det att plaggen blir otroligt lena och sköna mot kroppen. Utan bambu plagg är även helt fira från skadliga kemikalier. Visste ni till exempel att bambu odlas organiskt helt utan bekämpningsmedel? Bambu är även 100% nedbrytbart och har många andra positiva egenskaper för miljön.

Bambu kläder är ett bra alternativ till barn både på sommaren och på vintern. Detta med tanke på dess termiska egenskaper är detsamma som ull och silke, gör att materialet känns varmt när det är kallt och svalt när det är varmt. Detta är ju toppen. Eller hur?

Hur sköter man om sina Bambu plagg?

Bambu är som vi nämnde ovan ett ett naturligt material, precis som ull och kashmir. Likt dessa material så kan plaggen få som små noppror vid friktion. Eftersom Geggamoja inte använder sig av några som helst kemiska medel som behandlig mot noppror så  rekommenderar dem dig att använda en ull- eller kashmirkam alternativt en avnoppringsmaskin som som snällt tar bort dessa små noppror.

Övriga råd när det kommer till att ta hand om sina Bambuplagg är att du skonsamt ska tvätta dem i låga temperarturer. 30 grader är att föredra. Använd dig av skonsamma tvättmedel och utan skjöljmedel. Använd heller helst inte torktumlaren utan torka plaggen och sängkläderna, gärna plant för att de ska hålla formen på bästa sätt.

Ett annat tips är att försöka punktvätta plaggen om det får en fläck. Detta gäller egentligen alla plagg. På så sätt kan vi tillsammans spara både energi och vatten. tillsammans kan vi hjälps att att spara på vår miljö.

Barnkläder i bambu

Lägg till din kommentar