Dags för barnen att ta körkort?

Dags för barnen att ta körkort?

I samarbete med Trafiko.se

Vill du hjälpa ditt barn att ta körkort? Att ta körkort är ett så kallat vuxet ögonblick sett till att man som ung människa gör sig oberoende av sina föräldrar.

Då finns det ett antal tips och råd som gör det hela både enklare och mindre kostsamt. Börja med körkortet i rätt ände, många brukar börja med att övningsköra och väntar med teorin tills det är dags att boka teoriprov.

Vill du kunna övningsköra med ditt barn vilket är tillåtet från när barnet är 16 år så behöver du som förälder gå en handledarkurs. Att övningsköra privat brukar bidra till lägre kunskap och genom att gå en handledarkurs kommer du känna dig mer mogen att lära ut dina körkunskaper. Handledarkursen är något som både du och ditt barn går tillsammans ditt barn behöver vara vara minst 15 år och 9 månader. En handledarutbildning är giltig i 5 år vilket är bra att veta om du har fler barn som funderar att ta körkort.

Trafikskola:

Även om du väljer att agera handledare för ditt barn och ställer upp vid övningskörning så bör du anmäla till en trafikskola. Dels så ger ett par lektioner där en djupare kunskap och det ger även en annan röst i bilen. Trots allt så har en handledare från en trafikskola har en annan auktoritet.

Enkelt att studera på körkortsfrågorna online

Hos Trafiko kan ditt barn skapa sig ett konto och få en personlig körkortsplan där ni kan se alla stegen som behövs för att ta körkort. Här finns all information ni behöver i processen att ta körkort. Körkorts teorin görs digitalt online och kostar 199 kr för 1000 körkortsfrågor och då ingår även e-bok, ljudbok som du kan ta del under obegränsad tid.

För att ta ett körkort behövs

  • Körkortstillstånd
    Det tar t i normalfallet två till fyra veckor att få körkortstillståndet
  • Synundersökning
  • Handledarutbildning
  • Börja med teorin
  • Börja övningsköra
  • Ev boka körlektion
  • Riskutbildning 1,
  • Riskutbildning 2 (halkbanan)

Körkort är något som kan springa i väg i kostnader och speciellt om barnet ska gå på körskola är det du som förälder som tänker bekosta körkortet kan det därför vara bra att sätta en budget på vad körkortet får kosta, vilket är extra bra för motivationen och om du har fler barn som ska ta körkort.

 

 

Lägg till din kommentar