Tips på passande syskonvagnar 

Tips på passande syskonvagnar 

Idag kryllar det av vagnar på marknaden och det är inte helt lätt att välja en passande vagn för sina behov. Innan du lägger vantarna på en vagn kan det vara bra att försöka tänka på vart, när och hur du kommer att använda din vagn.

Att fundera på innan man köper en barnvagn

  • Hur bor du? På landet eller i en större stad? 
  • Behöver du en större vagn som rymmer två barn? 
  • Kommer vagnen användas i olika terränger som på skogsunderlag, asfalt och /eller  på grus? 
  • Behöver vagnen ha plats för mycket förvaring? 
  • Vill du enkelt kunna fälla ihop vagnen?

    Det finns många olika vagnar och vissa är bättre för dig som bor på landet och andra är bättre för dig som bor i stan. Fundera en stund på dessa frågor innan du startar sökandet.

Tips på passande syskonvagnar 

Har du ett eller fler barn och är ute efter en passande syskonvagn? Då kan du fortsätta läsa. Det är nämligen så att även här kan det vara svårt att hitta en vagn som uppfyller alla dina behov, men vi har läst på lite och vill tipsa om saker du bör tänka på innan inköp. 

Vad är en Paraplysulky?

Paraplysulkyn är en oerhört populär vagn både som singel och dubbelvagn. Vi har läst på lite om bäst paraplyvagn och här kommer en liten sammanfattning. En Paraplysulky / paraplyvagn är en form av vagn som är betydligt smidigare, lättare och enklare än en vanlig vagn. Den väger oftast väldigt lite och är enkel att fälla ihop. Den kallas just för en paraplysulky då den är lätt som ett paraply att fälla ihop. Dock är hjulen mindre och i annat material än på en klassisk barnvagn. Därför kan det vara svårare att ta sig fram med en Paraplysulky på ojämnt underlag. 

Syskonsulky – En smidigare vagn för två barn 

Syskonsulkys är en smidig dubbelsulky för familjer som ofta är ute på resa, eller utflykter. Dessa typer av vagnar är oerhört lätta att ha med sig på en flygresa, på bussen, eller att fälla ihop och lägga i bilen. Oftast sitter barnen axel mot axel i syskonsulkys, men det finns även de vagnar som är gjorda i två nivåer. Smidigare vagn än en syskonsulky får man leta efter. 

Väljer du mellan en klassisk syskonvagn eller en sulky så kan det vara bra att definiera sina behov. Är du en förälder på resande fot kan en sulky vara ett bra alternativ. Men föredrar du hellre långa promenader och befinner dig på ojämn terräng kan en klassisk syskonvagn vara att föredra. Tänk bara på att en klassisk syskonvagn är oerhört mycket större och tyngre. Den är heller inte alls lika lätt att fälla ihop. 

Vilken vagn är du? 

Lägg till din kommentar