En riktig drömresa

En riktig drömresa

I denna artikel skriven av oss på familjemagasinet Moderna Familjer så ska vi prata om en resa som många drömmer om. Vi hoppas att vi kan ge er lite inspiration på en fantastisk resa som jag tycker att man borde få unna sig. Speciellt efter en lång tid av pandemi som gjort att vi inte kunnat resa.

Att resa är för många det bästa som finns i livet. Många drömmer att få resa jorden runt ensamma eller tillsammans med sin familj och vänner. Att resa kan bli en dyr historia, men med en väl planering kan man få priserna nere. Jag själv drömmer om att resa tillsammans med sambon och en stor dröm är att roadtrippa längst med ena kusten i USA. Vi vill ta in på sunkiga motell som man med resans gång kommer att hitta efter vägen, äta frukost på vägkrogar och bara ta oss dit dagen leder oss. Hur underbart att få vara så här spontan? Är man en familj kommer denna resa att fungera minst lika bra. Det finns så mycket att se, men så lite tid. Det är tur att jag rest hela mitt vuxna liv så att jag kan hinna med så mycket som möjligt hehe.

Något annat jag och familjen drömmer om är en seglingsresa. Just nu är klimatet som sämst här i Sverige, grått och bara allmänt trist och att vi har en hel vinter framför oss gör det ju inte bättre.  Jag vill segla i Karibien. Jag vill ut på öppet turkost vatten och känna vinden i mitt hår och skapa nya minnen. Jag har läst om denna seglingsresa på More Sailing och det lockar mig så att boka. Jag har sådant sug efter att göra en sån här äventyrsresa tillsammans nya familjekonstellation. Jag vill packa våra väskor nu och jag ser så mycket fram emot att proppa resväskan full av strandkläder, lätta kläder och solhattar.  På more Sailing läste jag att besättningen ombord på båten tar hand om både segling och matlagning samtidigt som man under resan seglar mellan laguner, korallrev, vulkanöar och vita sandstränder.  Vilken dröm att segla med dem i det södra karibiska havet  mitt under den svenska vintern. Jag blir helt rörd när jag läser detta. Visst låter det helt fantastiskt? Skulle ni vara sugna på att göra en sån här resa?

Varken jag eller sambon har seglat utomlands och detta är något som står högt uppe på vår önskelista. Kanske något att unna oss i julklapp? Vem vet hehe Det är så mycket som lockar med Karibien, inte minst seglingen utan även det häftiga landskapet och den fantastiska maten. Nu får vi drömma vidare och hoppas att tiden framför oss  kommer bli annorlunda så att man kan planera och faktiskt boka såna här typer av resor. Om ni hade fått resa vart som helst i hela världen vart hade ni velat åka då?

Ni får väldigt gärna dela med er med era dröm-önskemål eller platser ni varit på som vi inte får missa 🙂

Ta hand om er nu. Hoppas ni fått lite rese – inspiration i denna artikel.

Lägg till din kommentar