Funderar du skaffa en pool för familjen?

Funderar du skaffa en pool för familjen?

Samarbete med poolgiganten.se

Det går inte att förneka att en familjepool på tomten lyfter tomten till nya höjder. Går du i funderingarna att köpa och bygga en pool till din familj och behöver övertygelse? Hur kan du vara säker på att en pool passar dig och ditt hem? Läs vidare..

Faktum är att du behöver inte ha en jättestor tomt för att kunna njuta av en egen pool och just nu väljer allt fler familjer att skaffa pool nu när vi hemsemestrar mer än någonsin. 

Det finns många saker med att älska med en rymlig pool på tomten och vi förklarar allt du behöver veta om pooler för att hjälpa dig att avgöra om de är det bästa valet för dig och din familj.

Innan vi djupdyker och berättar alla anledningar till varför en familjepooler är så populära. Familjepooler har familjer i åtanke där design och prioriteringen är säkerhet och funktionalitet. Thermopoolen är den starkaste och mest hållbara poolkonstruktionen på marknaden idag hos Poolgiganten och du kan välja till många säkerhetsfunktioner som halksäkra ytor, kanter och en barnsäkerhet runt poolens. Många pooler har generösa steg som fungerar som bänkplatser med varierat djup och steg i både den grunda och djupa änden, vilket gör det säkert för barn som ännu inte är självsäkra simmare. En familjepool ger gott om plats för simning, spel, underhållning och allt däremellan och det finns gott om plats utan risk för att barn växer ut i poolen när de blir äldre.

Till skillnad från andra mindre pooltyper så finns familjepooler i ett stort antal storlekar och varierar var som helst från 3 till 4 meter breda upp till 10 långa eller större. Den vanligaste storleken på pool är dock  4 x 8 meter och 5 x 10 meter, med ett standarddjup på 1,5 meter. 

Storleken på din bakgård påverkar hur stor pool du kan ha men det finns alltid en pool som passar perfekt ditt hem och dina preferenser.

Köp ett färdigt poolpaket att installera

Du kan köpa ett komplett poolpaket där du får med dig allt du behöver för att påbörja bygget av din drömpool.Vill du bygga en pool själv får du med instruktioner som gör poolbygget till ett överkomligt projekt eller alternativt anlita professionella poolmontörer.

Vanliga fördelar med att ha en pool

 • Få en härligare familjetid på den egna trädgården
  När du bygger en pool så skapar du faktiskt ett roligt och avkopplande utrymme för dina barn och familj att spendera tid tillsammans utan att någonsin lämna trädgården. Du kommer att skapa varaktiga minnen när du lär dina barn att simma och leka med dem i poolen.
 • Skapa en utomhusoas
  En väl utformad pool är inte bara en massa vatten, det kan göra din bakgård till en elegant utomhus oas. Med vattenfall, lounge del, solstolar runt poolen med mera.
 • Öppnar upp för poolfester
  Heta eftermiddagar och varma sommarkvällar då pool ett bra sätt att underhålla dina gäster, bjud in dina vänner och grannar för en grill vid poolen eller ett dopp i vattnet.
 • Håll dig frisk och gå ner i vikt
  Istället för att gå gymmet så kan du spendera tid på att träna i din egen pool. Forskning visar att simning ger en utmärkt kropp träning med låg risk för skador. Varför inte installera en Jet-Stream med ställbar styrka och sätta igång med motionssimmandet?
 • Varva ner och koppla av
  När du kommer hem från en lång arbetsdag eller behöver fly från livet, ta ett snabbt dopp i din pool för att varva ner. Att spendera tid i vattnet hjälper din kropp att slappna av och bli av med stress.
 • Öka värdet på ditt hem
  Studier visar att äga en pool ökar värdet på ditt hem med så mycket som 15%. Din fastighet blir mer attraktiv för potentiella husköpare om du har en pool och om det är dags att flytta så kan ditt hem bli mer lättsålt med en pool.
 • Håll dig sval
  Istället för att gömma dig inomhus med luftkonditioneringen så kan svalka dig i din egna pool och slippa åka iväg till ett bad.
 • Ha dina barn och deras vänner nära dig
  Med en pool i din  trädgård så kan du ge dina barn och deras vänner en plats att leka både bekvämt och säkert, du kan också vara lugn att veta att dina barn är i närheten.
 • Spara pengar
  En pool är lättare att finansiera och underhålla än de flesta tror. Och på lång sikt är pooler billigare än stora familjesemestrar och andra underhållningsalternativ och e pool håller länge.
 • Långvarigt kul
  Att bygga en pool är en bra investering som kommer att skörda vinster under en livstid. En semester, en film eller ett besök i en nöjespark kommer alla att ta slut, men dina vänner och familj kommer att njuta av en pool i många år framöver.

Lägg till din kommentar